Waterbuffel

Buffelvlees is heerlijk!

Vleespakketten

In één keer boodschappen voor langere tijd en toch een heerlijk en eerlijk stukje vlees elke dag op uw bord? Dat kan met onze vleespakketten!

Specialiteiten

Onze specialiteiten zijn onder andere: wild, maaltijden, gourmetfeest, paté, grill, vleeswaren en buitenlandse vleeswaren. 

Buffet & Gourmet

Gaat u gourmetten, fonduen of bent u op zoek naar een heerlijk buffet? Bekijk dan ons aanbod in buffetten, gourmet en fondue.

Waterbuffel

De boer en de boerderij

In het Brabantse ‘s Gravenmoer staat de boerderij die sinds 2003 in bezit is van de familie Verhagen. De familie houd al generaties lang koeien. Waar opa melkkoeien hield, is zijn vader langzaam overgegaan naar het houden van Blonde d’Aquitaine koeien. Het houden van deze is minder intensief, want boer Gertjan heeft naast het werk op de boerderij ook nog een baan er buiten. Maar een leven zonder koeien en waterbuffels ziet hij niet zitten. Want dat boeren, zit toch in je bloed. En wellicht kan hij in de toekomst toch nog van zijn ‘hobby’ z’n werk maken. Wij zien het wel zitten

De dieren en het voer

Boer Gertjan heeft inmiddels zo’n 60 mooie Blonde dames (en heren) rondlopen. Van kleine kalfjes tot mooi volgroeide koeien. De koeien lopen eigenlijk altijd buiten als het weer het toe laat. Daardoor eten ze veel gras. Als het echt bar is buiten staan ze binnen op het stro en krijgen ze wat extra voer en granen. Af en toe komt er een lokale ondernemer langs met aardappels die hij over heeft en dat vinden de koeien heerlijk!

Naast de koeien, is Gertjan begonnen met het houden van waterbuffels. Een bevriende melkboer hield waterbuffels, maar zat nogal in zijn maag met stiertjes die geboren werden. Normaliter gaan deze al heel jong naar de slacht. Maar dat konden ze niet niet meer over hun hart verkrijgen en sindsdien neemt boer Gerjan de stiertjes over. Inmiddels heeft hij al zo’n 60 prachtexemplaren rondlopen. Waterbuffels houden van ons Nederlands klimaat, want ze transpireren niet. In de warme zomermaanden zoeken ze verkoeling in de paddenpoel. Dat blijft toch echt een mooi gezicht! De waterbuffels zijn super vriendelijke dieren en Gertjan wil deze vanaf het voorjaar in de gebieden van Natuurmonumenten laten grazen. Waterbuffels zijn rustig en houden van gevarieerde grassen en kruiden die daar te vinden zijn. Plus, het is natuurlijk een pracht gezicht voor mensen die door die gebieden heen wandelen! Het vlees van de waterbuffel is malser en zachter dan rundvlees. Daarnaast is het vlees mager vlees waardoor het vlees minder cholesterol en calorieën bevat. Dus voor uw gezondheid natuurlijk beter!

Heeft u nog vragen?

Slagerij Hamans

Hogekampweg 18
5913 TS Venlo
077-3513839
06-12901491
info@slagerijhamans.nl

Openingstijden

Maandag 08.00 - 18.00
Dinsdag 08.00 - 13.00
Woensdag 08.00 - 18.00
Donderdag 08.00 - 18.00
Vrijdag 08.00 - 18.00
Zaterdag 08.00 - 16.00
Zondag Gesloten