Limousine regionaal

Speciale aandacht aan de voeding en gezondheid van de runderen

Vleespakketten

In één keer boodschappen voor langere tijd en toch een heerlijk en eerlijk stukje vlees elke dag op uw bord? Dat kan met onze vleespakketten!

Specialiteiten

Onze specialiteiten zijn onder andere: wild, maaltijden, gourmetfeest, paté, grill, vleeswaren en buitenlandse vleeswaren. 

Buffet & Gourmet

Gaat u gourmetten, fonduen of bent u op zoek naar een heerlijk buffet? Bekijk dan ons aanbod in buffetten, gourmet en fondue.

Grazend in natuurgebieden

Limousine regionaal

Er is geen oprechter liefde, dan de liefde voor lekker eten. Dat weten we bij Limousin Regionaal maar al te goed. Daarom is er ons alles aan gelegen voor u alleen het allerbeste vlees op tafel te krijgen; de basis voor een goede maaltijd.

Wij Nederlanders denken vaak dat lekker eten bij een speciale gelegenheid hoort, maar die opvatting is allang achterhaald. Soberheid verlengt het leven niet, het lijkt alleen langer te duren. Genieten van het leven, daar draait het om.

Dit vurrukkelijke leven

Net als voor uw goede leven, voelen wij ons ook verantwoordelijk voor het goede leven van ons vee. Onze Limousin-runderen grazen dan ook voornamelijk in natuurgebieden, waar ze alle ruimte en rust hebben. Het resultaat is een kwalitatief hoogwaardig stukje vlees dat door zijn mooie structuur lekker mals en sappig is.

Dat is niet alles!

Maar er is meer

Speciaal geselecteerde Limousin-bedrijven laten hun runderen grazen in natuurgebieden in onder meer Peel en Maas, Meinweg, Roerdal, De Kempen en het Limburgse Heuvelland. Daarmee houden we het landschap afwisselend en verzorgd. Bovendien stelt het de consument in staat producten uit de eigen regio te kopen, waarmee we de milieubelasting naar een absoluut minimum brengen. Van ons vlees kunt u dus met een goed gevoel genieten.

Overigens kunt u ook zelf gaan kijken hoe onze dieren erbij lopen, want de graasgebieden zijn opgenomen in diverse wandeltochten.

Duurzaam en bewust

Wij zijn milieubewust

Het milieu staat bij ons, als Limousin Regionaal, hoog op de agenda. Hier hebben wij dan ook hard bewijs voor. In 2013 hebben alle bedrijven achter Limousin Regionaal maar liefst 123.000 kg co2 bespaard. Hier zijn we dan ook erg trots op!

De Stichting Limousin Regionaal ziet erop toe, dat de aangesloten limousin-bedrijven speciale aandacht besteden aan de voeding en de gezondheid van hun limousin-runderen. Dit vraagt om een zorgvuldige bedrijfsvoering.

Gezond en natuurlijk

Antibioticavrij vlees

Limousin Regionaal staat garant voor productie in de natuurlijke kudde. De kalfjes groeien op in de groep bij de moeder, die haar kalf zelf zoogt. De aangesloten limousin-bedrijven hebben bewust gekozen voor limousins, vanwege de sterke gezondheid en de goede moedereigenschappen van dit ras.

Dit zijn natuurlijke eigenschappen, die ze zeer geschikt maken om met natuurbegrazing smakelijk en superieur vlees te produceren. Het merk Limousin Regionaal geeft dus de garantie van een veilig en lekker stukje rundvlees dat bovendien 100% antibioticavrij is.

Bijdrage aan het milieu

Natuurbeheer

De aangesloten limousin-bedrijven dragen tevens bij aan het natuurbeheer, dat vooral in samenwerking met Staatsbosbeheer door de Stichting Limousin Regionaal wordt georganiseerd. Het belangrijkste voorbeeld is het collectieve begrazingsbeheer van het Nationaal Park de Groote Peel.

De 1900 runderen die de deelnemende bedrijven samen hebben, begrazen zo’n 1650 hectare grond (bijna 23 keer de Efteling). En 98% van de voeding van de dieren, komt dus uit de regio. Bovendien is de Stichting Limousin Regionaal met deze wijze van begrazing Staatsbosbeheer behulpzaam in het vergroten van de biologische diversiteit van haar natuurterreinen.

Alleen aan limousinbedrijven die op bovenstaande wijze produceren, wordt het logo Limousin Regionaal beschikbaar gesteld. Hiermee heeft de klant de zekerheid, dat ook werkelijk dit kwaliteitsproduct wordt geleverd.

Heeft u nog vragen?

Slagerij Hamans

Hogekampweg 18
5913 TS Venlo
077-3513839
06-12901491
info@slagerijhamans.nl

Openingstijden

Maandag 08.00 - 18.00
Dinsdag 08.00 - 13.00
Woensdag 08.00 - 18.00
Donderdag 08.00 - 18.00
Vrijdag 08.00 - 18.00
Zaterdag 08.00 - 16.00
Zondag Gesloten