Skip links
Inhoud

Kaas

Kaasje erbij? Ja lekker!

Ontdek naast onze bijzondere vleeswaren en vleessoorten nu ook ons kaasassortiment! Bij ons vindt u nu ook een gevarieerd aanbod aan kazen. Laat u inspireren door onze verschillende kazen.

 

Vraag ernaar!

Zorg ook voor een heerlijke lekkernij op uw tafel en vraag ons naar de verschillende kazen!

Folder Screen

De historie

De eerste Klaver kaas zag in 1977 het levenslicht. Op de karakteristieke stolpboerderij in Winkel werd hiermee een nieuwe traditie geboren.

De kazen van de familie Klaver wonnen in korte tijd de harten van menig liefhebber in Noord-Holland. In snel tempo verrezen er winkels in Alkmaar, Nieuwe Niedorp, Beverwijk en Heerhugowaard.

Ook buiten de provincie begonnen de kazen van de gebroeders naam en faam te maken. Via de groothandel vond de zuivel van de Noord-Hollandse platteland haar weg naar de verste uithoeken in Nederland. Hierdoor zijn de Klaver-kazen tegenwoordig niet meer weg te denken uit de winkelschappen.

In oktober 2001 deed Klaver Kaas een flinke stap vooruit door een nieuwe kaasfabriek te betrekken. In dit onderkomen zijn de kaasmakers gereed voor de lange toekomst die voor de Klaver Kazen in het verschiet ligt.

In 2002 zijn de gebroeders Klaver begonnen met het melken van zeshonderd eigen geiten. Deze melk levert een zeer gezond product met een fantastische smaak. Bovendien is de kaas heel betaalbaar. Naast de bestaande soorten experimenteren de kaasmakers volop met veelbelovende nieuwe smaken.

Sinds 2001 is de verkoop van kaas elk jaar met 35 procent gestegen. Om aan de alsmaar toenemende vraag uit zowel binnen- als buitenland te kunnen blijven voldoen, heeft Klaver Kaas geïnvesteerd in een nieuwe productielijn. Dankzij de tweede lijn, die in oktober 2004 in gebruik is genomen, kan nu 75 procent meer worden geproduceerd.

Vanaf januari 2005 heeft Klaver Kaas alle eigen geiten naar het bedrijf toe gehaald. Met een grote, luxe eigen stal hebben de geiten een goed onderkomen. Bovendien hebben de gebroeders Klaver hierdoor de productie van geitenmelk geheel in eigen hand, wat de geitenkaas alleen maar ten goede komt.

Sinds Januari 2012 is er een derde productielijn bij gekomen om nog meer kleinere kaasspecialiteiten te kunnen blijven maken. Daarbij is ook een vernieuwd pekellokaal gekomen.

350 koeien en 2300 geiten zorgen voor de dagelijkse productie van ca. 16000 liter melk. Van deze melk worden dagelijks zo’n 380 5 kilo kazen gemaakt. Klaver Kaas is rijk aan aminozuren, de bouwstenen van eiwitten en spierweefsel die onmisbaar zijn voor een gezond menselijk lichaam. Aan de basis van dit hoogwaardige product staat de zorg voor de dieren. De koeien hebben de beschikking over een comfortabele ligboxstal en de geiten lopen “te scharrelen” in een zeer royale stal, want de mensen van Klaver Kaas willen met goede zorg en goede voeding vanaf het begin van de keten een goed eindproduct realiseren.

Productieproces

productie-1Gecontroleerd productieproces De melk voor de Klaver kazen wordt uiterst zorgvuldig geselecteerd. Alleen de melk die voldoet aan de hedendaagse strenge eisen wordt in het zuivelproduct verwerkt. Bovendien werken wij met vaste leveranciers.

De productie van de kazen geschiedt volgens de normen van deze tijd. Het persen, het kruiden en het koelen gebeurt met de modernste technieken.

productie-2

Sinds juli is ons bedrijf HACCP en Skal gecertificeerd. Dat betekent dat de (biologische) grondstoffen volgens de strengste hygiënische normen worden verwerkt.

Verassende kaassoorten Op dit moment produceert Klaver Kaas BV diverse unieke kaassoorten. Daarnaast blijven de kaasmakers altijd bezig om nieuwe kazen te bedenken. Met een gezonde dosis creativiteit proberen ze iedere keer weer tot een verassende kaassoort te komen.

Kaas op aanvraag Onze flexibele werkwijze maakt het mogelijk om kaas naar eigen smaak te maken. Klanten kunnen op aanvraag hun eigen kaas samenstellen. Wij vragen dan wel om een minimale afname van 250 kilogram.

HACCP

HACCP, de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen.

Bedrijven die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen dienen hierdoor alle aspecten van het voortbrengingsproces te identificeren en op gevaren te analyseren. Dit controleproces, uitgaande van de Europese Unie, wil ervoor zorgen dat het productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met zo weinig mogelijk risico op besmetting.

Hieruit voortvloeiend is bijvoorbeeld het voortdurend bewaken en registreren van koel- en vriescellen een verplichting geworden.

HACCP heeft zijn oorsprong in de Amerikaanse ruimtevaart omdat het daar niet mogelijk is om bedorven voedselpartijen terug te sturen naar de fabriek en te vervangen door betere producten, zodat het mislukken van een kostbare missie door voedselvergiftiging als een onacceptabel risico werd gezien.

HACCP is geen tastbare handleiding met voorschriften, maar een systeem dat op 7 principes gebaseerd is. Bedrijven moeten dit systeem toespitsen op hun eigen situatie. Ze geven daarbij zelf aan waar en in welke fase van de productie-en/of distributieprocessen er gevaren voor de gezondheid van de consumenten zouden kunnen ontstaan. Ook leggen zij vast welke maatregelen er genomen worden om bedreiging van de gezondheid van de consument te voorkomen, welke controles uitgevoerd worden en wat de resultaten zijn.

Kortom: HACCP is een preventief systeem dat door bedrijven zelf moet worden uitgevoerd. Door de gezondheidsrisico’s in bereidings- en behandelingsprocessen op te sporen en deze vervolgens beheersbaar te maken, wordt de veiligheid van het product verhoogd.

De 7 kernpunten van een HACCP-systeem:

  • Inventariseer alle potentiële gevaren.
  • Stel de kritische beheerspunten (CCP’s) vast, de punten in het proces waar het risico kan worden voorkomen of beperkt
  • Geef per CCP de kritische grenzen aan.
  • Stel vast hoe de CCP’s bewaakt ofwel “gemonitord” worden.
  • Leg per CCP de correctieve acties vast die moeten leiden tot herstel van de veiligheid
  • Pas verificatie toe — een periodieke check om na te gaan of de HACCP aanpak goed werkt.
  • Houd documentatie en registraties bij — vastleggen wat je hebt aangepast en hoe.

Skal

Stichting Skal houdt toezicht op de biologische productie in Nederland en is daartoe aangewezen door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Stichting Skal is wettelijk merkhoudster van het EKO-keurmerk.

Skal is in 1985 opgericht onder de naam S.E.C. (Stichting Ekomerk Controle) en opereert sinds 1992 onder de naam Skal. Het kantoor is gevestigd te Zwolle.

De inspecties uitgevoerd door Control Union Certifications. Control Union Certifications houdt zich bezig met het certificeren en inspecteren van een groot aantal programma’s op het gebied van biologische producten.

specialiteiten-1specialiteiten-2fabriek-2baie-peppah-kaas

Contadino kaasPesto kaasKruiden geitenkaasRuccola-kaas

Kijk voor meer informatie op www.klaverkaas.nl.

 

 

 

 

 


Snelkoppelingen